2011. június 11., szombat

Pediculus humanus capitis.............

............más néven fejtetű. Na már ennyitől viszket a fejem,hogy leírtam a rettegett szót FEEEJTEETŰŰŰŰŰŰ! Pont egy hete kiderült hogy Hanka bizony tetves Nagy volt az öröm! Igazából csóringer már vagy 2hete vakarózott,de soha semmit nem találtunk. De most........tátátátááááááá. Kiültettük a törpét a kertbe,és Évivel elkezdtük átbogarászni ,meg a serkéket lehúzni. Hanek baromira nem élvezte,ellenben velünk! :D szerintünk nagyon izgis volt,és életünk egyik legszebb pillanata. Mit pillanata...? ...1hete............és gyanítom több hét is lesz belőle. bekentük a fejét tetűírtóval ,utána hajmosás,meg a fésülgetés,meg ágynemű lehúzása,plüss állatok likvidálása. Mindent leforrázni,kifőzni,fertőtleníteni,hármat kavarni ,kettőt tapsolni és a végén,egy kis dombra lecsücsülni.... .. Ennek soha nem lesz vége!!! Hanka tetvei láthatóan exitáltak az olajos tetűírtó cucctól,de a serkék ugye ragaszkodó típusok,ezért pár napra rá Évi bekente Hanka haját disznózsírral. Appppáááááám,éltetek még büdöset!!! :D Ááááááááááááá!! Kiscsirkénk a kádban ült ,várta hogy szilárduljon a zsír és közben befogta az orrát,hogy valahogy kibírja. Miután megszáradt a nyunya a fején,elkezdtük kifésülni neki,Évi hajkefével,én a tetűfésűvel. Esküszöm,akkor még büdibb volt! :o) De úgy tűnik hatásos volt,mert a zsírral lejöttek a serkék,ill. a nagyja. 
A zsíros meló után kb.2nappal,Évi közli hogy ő is tetves. jajajajjj! Még az a szerencse,hogy mikor Hanka haját először lekezeltük,akkor még aznap este átkentük egymás haját. Szóval ami Évi hajában van,az halott serke,csak azt is elkéne távolítani. Ami szerintem legalább annyira lehetetlen vállalkozás,mint az a bizonyos tű és a szénakazal esete. Úgyhogy Évikénk haját bekentem zsírral,amit szintén nagyon élveztünk! Ezekben a pillanatokban sajnálom,hogy nem kopoltyúval lélegzünk. :D
Szóval kis barátaink ragaszkodnak hozzánk. Az én fejemen Évi nem talált semmi. Adja isten ,hogy tényleg ne legyek bogaras,de ma este újra átkell kennem a hajam,mert az első trutymó után egy héttel megkell ismételni.
Komolyan mondom,tele van a papucsom!!! :D Mindenféle hülye állatok szállnak meg minket(patkány,de mégsem patkány,egér,és tényleg egér,madarak minden mennyiségben...stb.),az idő egy katasztrófa,az elmúlt napjaink a tetvekről,a tetűírtó módszerekről,a forró vízről,kurkászsásról  és vakarózásról szóltak. Baromira elegem van! Legyen már 23.a!!!!!!!!!!!!!
Na jó,akkor most mentem hajat szuttyosítani! Tetves egy napok ezek ! :) Ha túl vagyok a dzsindzsázáson,akkor írok egy másik bejegyzést a tegnap estémről. Egy darab tetű nem szerepel majd a storyban. :D

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése