2011. február 12., szombat

Tini mamik -2.rész


Óvodásokat bíznának az iskolásokra Nagy-Britanniában, hogy visszaszorítsák a teherbe eső tizenévesek számát. A szigetországban ez komoly probléma: Nyugat-Európában ott a legtöbb várandós tini.
Ezt olvastam az előbb a neten,miután ma megint sokkolt az egyik műsor. Csoda hogy a lázam nem szökött fel ettől az egész kb. 1órás műsortól. Lehet hogy ti is láttátok,de ha nem akkor most vázolom. Adott egy család ahol egy kis házban él anya,nevelőapa, 2vagy 3 kicsi gyerek + a 2 terhes Lotti (jó,persze nem ikrek) 4 kutya és 2alomnyi kiskutya. A két Lotti , a 2idősebbik lány(nem emlékszem a nevekre), Lotti 14éves és  TERHES, Luise 16 éves éééééééésss....TERHES. A két Lotti teherbeesése meseszerű(szerintük), Luise már tervezte a babát,és mikor kiderült hogy a húga terhes,kiborult mert ő nem maradhat le Lotti mögött,mivel ő még tervezte is a babát. Sacera max. 2hónap lehetett a Lottik teherbeesésének ideje között. Egy dolog megint meglepett (kellemesen),hogy az apucik mellettük voltak,és várták nagyon a bébiket. " Jó" volt nézni a két terhes Lottit,amint ülnek a szép virágmintás kanapén , 2alomnyi kiskutya között ücsörögve és bagózva, és közben azt mesélik ,hogy hány helyen van már striájuk :-O. Most genyó leszek nagyon,de Luise amúgyis olyan tipikusan "pancser fejű",de az a kategória aki elhiszi magáról,hogy ő a legszebb és a legokosabb,miközben tizenévesen ,terhesen, cigizve ecseteli hogy ő nagyon szeretett volna már babát,mert mikor anyukájuk szülte a hugicát,akkor kedvet kapott. :S  Most nem azé' ,de a házban élő kisgyerekek és kiskutyák számát tekintve,már megsem lep hogy nem volt előtte más perspektíva. :D :D :(  És ami persze megint nem meglepő,hogy anya is tini mami volt anno. Anya is egy igazi IQ huszár, látszik rajta.  Na de eljött a napja,hogy Lotti világrahozza első gyermekét 14ÉVESEN. nagyon jól viselte az egészet,de tényleg. (Pancser fejűre ez már nem igaz). A lényeg az ,hogy mikor otthon voltak,akkor pár hétre rá kaptak segítséget(csak a műsor miatt),és egy védőnő látogatta őket egy hétig. Azt mondta a védőnő,hogy még nem foglalkozott tinikkel(mondjon újat! foglalkozik velük bárki is?) viszont én felismertem a nőt,mert már láttam más műsorban,szóval ez a műsor elindított egy lavinát nála. Csóri védőnőt sajnáltam a végén,mert állt a picibaba fölött(aki aludt éppen) és csak sírt,mert talán akkor jutott el az agyáig,hogy te jó isten mekkora felelőség felkészíteni Lottit,hogy ne a babuka lássa kárát.  Szomorú az egész.:( Nemsokkal utána Luise is lebabázott, és nagy boldogan tologatták a babákat, közben mélyenszántó beszélgetést folytattak :
Lotti: Talán megis halnék érte......(azért ezt alaposan végig gondolta)
Luise: ..............ja, mert te már éltél (14évesen?...hööö? ),ő meg még nem(ez is igaz)
Lotti: Az emberek megfognak bámulni,de nem érdekel. Én életet adtam egy gyereknek. (10év múlva is ráért volna)
Luise: ja, ja..............(közben a 3. szál cigit szívják 5 percen belül)
Na, szóval komolyan mondom hogy adja az isten, allah,buddha,jehova......tököm tudja mi(válogassatok),hogy ez a két lány tényleg jó anyuka legyen,és ezek a babák ne sérüljenek!
És amit azért még fontos tudni! :
A Nottinghami Egyetem munkatársai egy tizenegy évvel ezelőtti kormányzati tervezet hatásait vizsgálták, amely arra ösztönözte a különböző helyi egészségügyi hatóságokat, hogy a gyógyszertárakban ingyen és vény nélkül tegyék hozzáférhetővé az esemény utáni tablettákat a 16 éven aluli tinédzserek számára.

A Journal of Health Economics című folyóirat honlapján megjelent tanulmány szerint azokon a területeken, ahol bevezették a sürgősségi fogamzásgátlás rendszerét, öt százalékkal növekedett a nemi úton terjedő betegségek aránya a kamaszok körében, a 16 év alatti korosztály esetében pedig 12 százalékkal. Az eredmények egy esetleges összefüggést is kimutattak az esemény utáni tablettákhoz való könnyebb hozzáférés és a kamaszkori terhességek számának enyhe növekedése között.(persze basszus,mert az óvszer pénzbe kerül,de az "öcsibogyó" és az eseményutáni ingyen van,akkor minek a gumi? Így legalább a fél falu tripperes lesz,és akkor ez még egy lightos verzió!)
A sürgősségi fogamzásgátlás megkönnyítése a brit kormány 1999-ben meghirdetett tinédzserkori terhességgel foglalkozó stratégiájának egyik központi részét képezte. Azzal a céllal hirdették meg, hogy 2010-re felére csökkenjen a kamaszkori terhességek száma.
Számos korábbi tanulmány bebizonyította, hogy sem a fogamzásgátlókhoz való könnyebb hozzáférés, sem az abortusz legalizálása nincs jelentős hatással a nem kívánt terhességek, vagy az abortuszok számának csökkenésére. A tanulmányban a szakemberek a brit Nemzeti Statisztikai Hivatal adataira támaszkodva az 1998 és 2004 közötti összes tinédzserkori terhességet áttekintették, külön alcsoportokként kezelve a 16 és 18 éves korosztályt. Az eredmények szerint a kamaszkori terhességek aránya a csúcsot jelentő 1998-tól erőteljes visszaesést mutatott 2003-ig, majd egy évvel később kissé ismét megemelkedett, amikor a sürgősségi fogamzásgátlás rendszere a virágkorát élte.

TE JÓÓÓÓÓÓÓÓ ATYAÚÚÚRISTEN!!!!!!!! Ezen a hatalmas baromságon minek ültek évekig? Láthatóan baromi sikeresek voltak. Na úgy meg pláne,hogy ezek a fiatalok bőven kapnak támogatást. Azaz,megéri szülni ha rühelled a sulit, ha nyista életcél, ha anyád csak azon nyavajog,hogy "na de én most míííít csinááálhatnék?".  A kedvencem a 12évesen szülő kiscsaj,most 17évesen sétálgat az 5éves fiával. :( na meg anno mégg '99-ben a 17éves lány aki ikreket szült a 12!! éves fiúnak. :D :( nemtom sírjak vagy nevessek?! :-O


Ennyit az angliai gyermekvállalálsról,prevencióról. Katasztrófa az egész! :( 

1 megjegyzés:

  1. ez az egesz egyszeruen rettenetes......fogalmuk sincsen sem a felelossegrol, sem arrol, hogy a sajat eletuket hogyan teszik tonkre teljesen....

    VálaszTörlés