2011. március 19., szombat

apró érdekességek

















Jelen esetben olyan dolgokra gondolok,amiket már meséltem a többségnek,de vannak akiknek talán újat jelent. Pl. itt vannak a puceváló emberek, ha megfizeted akkor mindent elintéznek helyetted.:D Van az ablakmosó brigád,akik kívülről gatyába rázzák a házat,garázsajtót,ablakot,ereszt......attól függ mit kérsz. Ma csináltam róluk képet,azokat látjátok fent. Pont azt beszéltük,hogy jó meló ez,mivel nagyrészt nem  saját vízből takarítanak,hanem mindig az aktuális kerticsapot támadják be. Bár van tartály a kocsijukban,ezért az egyik muksó a tartályból mos,a másik a kerticsapra zizzen rá. Anno még 2009-ben meglepődve tapasztaltuk,hogy minden ház olyan tiszta kívülről,beleértve a tető alatti ereszcsatornákat is. :) Csak lövésünk nem volt,hogy mégis hogyan csinálják. De egy nap megvilágosodtunk. :D Ha belegondoltok tök jó pénz 2órányi munkáért kb. 30 000 ft. ,és ebben nem volt benne minden,ez csak ablakmosás,meg az eresz külső tisztítása,de a levelek kiszedése és garázsajtó...stb. nincs benne.
Régen még az is vicces volt,hogy kint álltunk az utcán,és jött egy pasi egy "dobozos" autóval, majd elindult a szomszéd kukái felé...............poénból benyögtem,hogy na nehogymá' még a kukát is kitakarítsák. :)......és de. A kocsiban lévő tartályokból dolgozik,onnan jön a tiszta víz,és a dzsuvás is odakerül egy másik tartályba. A végén beillatosítja!!!!!! :D :-O Höööööööööööö, azért érzitek?! :D
Van kuka akció is,amikor 2kukeszt takarít egy áráért. :D Sőt ha előfizetsz,akkor észre sem veszed,és illatos kukák állnak a ház előtt.
Eltelt pár hét és nyáron megint jött egy autó a szomszédba. Na ő meg sütőket takarít,épp a grillsütőt cigőlte ki a szembeszomszédtól,hogy levakerálja a több hónapos odaszáradt marha és zöldségdarabokat. Gondolom nem kell mondanom,hogy ő is a saját cuccaival dolgozik,saját tartályokkal. Ez azért buli mert jönnek ,rendet vágnak és egy klafa illatfelhőt hagyva maguk után távoznak. :) És nem folyik sehol sem a koszos lé!!!   De ált. vállalják rendes tűzhelyek tisztítását is..stb.
Azért nem hülyék!!!! :) Jó pénz,és nem mondhatnám hogy olyan nagy kiadásaik lennének.
Ami még extraként eszembe jutott,az a szelektív kukázás itthon. Van barna kuka (recycle-újra hasznosítható cuccok),és van a fekete (household-háztartási motyók). Egyik héten a barna kukát viszik el,a másikon a feketét. Ja és az üvegeket(nem a műanyag flakonra gondolok,mert az "recicle") már külön gyűjtőbe kell vinni. Na meg ott van a zöld zsák,amit külön kellett venni,és abban lehet összegyűjteni a kerti hulladékot,amit 2hetente visznek el. :) Egyszerű nem? :D :D
Jajjj és a kedvencem a HEALTH AND SAFETY "szabály", mármint ez az őrületes "jajj de vigyázunk a testi épségedre" baromság, és éppen ezért többnyire semmit nem csinálunk. Példák a következők, az étteremben nem melegítik meg a bébiételes üveget a mikróban,mert HEALTH AND SAFETY!!!! ,azaz nem vállalják a felelőséget,hogy valami fura emberölő mikroorganizmus(tegnap este még mikroorgazmus-nak írtam,és most olvastam vissza, :D elnézést aki még azzal a verzióval olvasta!! :D)) jusson bele a babakajába,arról már nemis beszélve hogy,ha túl forró lesz a kaja,és csemetéinknek szétég a nyelve és a szájpadlása,akkor az az ő felelőségük lenne,és ezt nem vállalják. :D Barmok!!!! Vagy pl. múltkor Hanka tornaórája alatt kijött az egyik tanár egy kislánnyal ,és megkérték a kislány nagyiját,hogy tekintse meg a kislány fogát,mivel állítólag mozog,de ezt a tanerő nem nézheti meg.....HEALTH AND SAFETY!!!! Most gondoljatok bele ,hogy tornatanárnéni belenéz gyermekünk szájába,ami több mint valószínű elindítana egy baktérium lavinát (ez majdnem olyan mint a szemmel verés),és másodperceken belül elhatalmasodna valami lepra az összes gyereken,ami miatt 20km-es körzetben kilakoltatnák a lakókat,aminek a következménye ................tornatanárnénit meglincselik, és büntiből a homlokára tetoválják ,hogy HEALTH AND SAFETY .
Na meg itt van,hogy nem adnak be egy gyógyszert 3x a gyereknek a suliban,ha nekik a szabály csak kettőt enged. :D :O Mi vaaaaan? Ha 2x beadják,a harmadiknál mi történik? Jön a H(ealth)A(nd)S(afety) manó és leigázza az országot? lehet hogy ezeket már írtam,mint pl. a nutellás palacsintát sem engedik be a suliba,mert HAS (mostmár csak rövidítek),ezt speckó akár érthetném is,allergiás reakciók..stb. ,de tul.képpen úgy felidegesítenek,hogy már csakazért sem  értek velük egyet!!! Dacolok ezerrel. :D :D De millió ilyen hülyeség van még,persze ilyenkor nem jutnak eszembe. :D Majd egy csokorba gyűjtöm,ha valamikor beugrik valami,és akkor írok egy HAS bejegyzést. :)
Holnap farsang!!!!! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése