2011. március 16., szerda

Red Nose Day


A Red Nose Day lényege, hogy humorral gyűjtsenek pénzt a rászorultaknak, hátrányos helyzetűeknek, szegényeknek. A kezdeményezés mindig nagy összefogásokat eredményez, amelyből természetesen nem maradhat ki a divatvilág sem, sőt egyenesen élharcosai lettek a Red Nose Day-nek! A nagy nap egyébként március 18-ára esik, ezen a napon számos brit híresség fog viccelődni a BBC csatornán, hogy ezzel ösztönözze jótékonykodásra a lakosságot.A nap jelszava: 'Funny for Money!', éppen ezért a piros bohóc orr a jelképezi az akciót, illetve ez lett az esemény névadója is. Vivienne Westwood erre az alkalomra speciális póló kollekciót tervezett, amelynek különlegessége, hogy híres brit személyek portréjára egy nagy, piros bohóc orrot ragasztott.
Ha veszel valahol magadnak piros orrot,akkor azzal az összeggel is támogatod a rászorulókat. Láttam sok autón is van nózi, némelyik tök aranyos úgy :D. 18.-án Hankáéknak "fordított" napjuk lesz a suliban, de nem úgy mint nálunk(tanár és diák szerepet cserél),hanem az egyenruhájukat kell kifordítva felvenni,de nem csak kifordítva,hanem úgy hogy a háta legyen elől.....:)
Valamelyik nap volt "pancake day"- palacsinta nap. Hanka mondta hogy vinni kell palacsintát a suliba,apja sütött este egy csomót,majd kiderült hogy nem kellett vinni. Persze kételkedtünk,hogy biztos kell-e palacsintát vinni? Ugyanis a suliban ha kínai kaja lesz,már azt is megírják egy héttel előtte,mert nyilatkoznod kell,hogy ehet-e a gyerek belőle. A nagy  HEALTH AND SAFETY, na erről majd egyszer még írok. Nagyon agyament módon próbálják védeni az egészségedet....:S Amúgy a palacsinta nap,olyan mint nálunk a húshagyó kedd,a 40 napos böjtöt előzi meg. A  böjt előtt minden tiltott és romlandó dolgot felhasználtak,úgy mint liszt ,tojás,tej..............azaz.....:D palacsinta alap.
A suliban nem kellet a palacsinta,mi viszont betoltuk. Azt mondjuk nem mondanám,hogy azóta böjtölünk .:D

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése